«Тузлівські лимани»-2023: війна та мир (випуск 48-й) — справедливість візьме гору

368013417_2309737775878968_3396370236391720505_n-Cropped.jpg

Вже 550-й світанок у Національному природному парку «Тузлівські лимани» в Одеській області наближає нашу перемогу над ворогом. Природа цієї зони потерпає не тільки від ворога зовнішнього, але й внутрішнього — браконьєрів, боротись з якими невпинно продовжує команда працівників цієї заповідної зони.

Підтримувати щоденну послідовну боротьбу проти тих, хто незаконно полює на диких птахів, ловить рибу, вирубує дерева, прагне «хапнути» собі ласий клаптик землі НПП, допомагають молоді, але по-справжньому професійні адвокати Максим Попов та Артем Карташов, а також працівники спеціалізованої природоохоронної прокуратури,

Днями Артем Карташов повідомив, що Касаційний господарський суд поставив крапку у справі за позовом НПП “Тузлівські лимани” до Татарбунарської районної ради Одеської області, Білгород-Дністровської райради про визнання протиправним та скасування договору оренди та повернення земельної ділянки заповіднику. Ще у червні 2020 року на сесії Татарбунарської райради було прийнято рішення про збільшення площі території села Приморське більше ніж удвічі за рахунок земель природно-заповідного фонду НПП.

За словами Ірини Вихристюк, в.о. директорки НПП, «фактично — це маркерна справа, яка показала, як в ручному режимі десятиліттями районом управляли невігласи і просто аморальні особи, яких держава та громади уповноважили владою на чесне служіння державі, натомість їх корупційні дії сприяли численним фактам незаконних дій, зокрема в земельній сфері, та прийняттю неправомірних рішень, наслідком яких була втрата особливо цінних природних територій».

Поки триває розгляд інших судових справ, «Тузлівські лимани» готуються зо зустрічі осені.

За словами одеського еколога, доктора біологічних наук, працівника НПП Івана Русєва, «і ось зранку вже відчувається подих осені і мігруючих птахів стає все більше і більше. Благо, що вже другий рік навколо немає полювання на водоплавних птахів — заборонено! Багато з них летить зараз до нас з оркостану без зброї -з миром. Але коли іноді лунають вибухи, чутливі птахи миттєво розлітаються з акваторії Парку. Дехто з них повертається, а дехто від переляку залишає Тузлівські лимани і шукає інші місця, подалі від війни».

Фото: Іван Русєв/Facebook

Більше новин на нашому Telegram-каналі: https://t.me/+K3QIJDVwDQhmNDMy 

scroll to top