Чемпіонат світу з шашок: Вікторія Мотрічко запідозрила організаторів у шахрайстві

400721993_874284737654153_7037377814191322782_n-1-Cropped.jpg

У китайському місті Лішуй продовжується 16-й Всесвітній чемпіонат із шашок, в якому бере участь знана спортсменка Вікторія Мотрічко з Одеси.

Як повідомляє кореспондент Одесса News, сьогодні, 14 листопада, на чемпіонаті перерва, до якої Вікторія підійшла у групі лідерів.

«7 очок після 4 турів, — повідомила Вікторія Мотрічко нашому кореспонденту. — Сьогодні у всіх відпочинок, крім жінок — для них відбудеться чемпіонат світу у найшвидшій програмі (бліц)- 5 хвилин плюс 3 секунди за кожен зроблений хід. А вже 15-го знову продовження Кубка світу».

З врахуванням часу між Пекіном та Києвом, чемпіонат світу з бліц-шашок вже завершено.

Вікторія, за результатами змагань, була четвертою.

«Була з добрими шансами у партії з монголкою та полькою Наталією Садовська. Втратила прапор у прямій боротьбі за п’єдестал у матчі проти латвійки Васарієте. За злим роком, після другого туру звернула увагу суддів, що у годинника включений звуковий сигнал. З наближенням до закінчення часу цей сигнал відтворювався щоразу, коли у суперниці на годиннику залишалося 10, 5 секунд. Здавалося, у важкій ситуації моя китайська опонентка засинала у другому турі, але сигнали її розбудили і вона підбадьорилася та захистила позицію. Після партії разом із Наталією Садовська звернули увагу, що ці звукові сигнали схожі на підказку. Це не рівень чемпіонату світу! Ми зробили свої зауваження організаторам, після чого судді вимкнули цю функцію, але психологічно я вже завелася», — повідомила про скандальну ситуацію Вікторія.

Але завершила розмову з нашим кореспондентом на оптимістичній ноті: «Рухаємось далі!».

Фото: Вікторія Мотрічко, Fangchao Chen/Facebook

Більше новин на нашому Telegram-каналі: https://t.me/+K3QIJDVwDQhmNDMy

scroll to top