«Тузлівські лимани»-2022: війна та мир (випуск 18-й)

319366197_2140083839511030_7101844715423851209_n-Cropped.jpg

298-у ніч триває війна в Україні.

У Національному природному парку «Тузлівські лимани» у нічний час тимчасове затишшя від ворога, відроджується сила й вирує справжнє життя дикої природи.

За спостереженнями одеського еколога, доктора біологічних наук Івана Русєва, вночі у Національному парку «можна відчувати, як одні птахи — дикі гуси, лебеді-клікуни перелітать з полів на ночівлю в Тузлівські лимани, а інші — качки — летять з лиманів на поля, щоб харчуватися вночі».

На жаль, користується нічним часом, не соромлячись займатись своєю брудною справою, браконьєр — внутрішній ворог природи Національного парку.

«Тут, у глибинці Української Бессарабії, тихенько і послідовно орудує непокараний багатогранний браконьєр в Національному природному парку «Тузлівські лимани». Цей браконьєр — Міхов Сергій з с. Базарьянка Білгород-Дністровського району Одеської області, може кожного дня браконьєрити по різних напрямках», — інформує Іван Русєв.

Одеський еколог повідомляє, що Міхова раніше ловили на мисливському браконьєрстві, де він полював з місцевими князьками, потім його зловили на рибальському браконьєрстві в лимані Бурнас, а зараз, під час війни, він рубить унікальний Лебедівський ліс над лиманом Бурнас.

Ненажерливий браконьєр рубить не від бідності і безвиході, а, звісно, для продажу, для збагачення, — пише на своїй сторінці у Facebook одеський вчений.

Цього разу Міхова спіймала на гарячому водна поліція, яку Іван Русєв вважає надійним партнером НПП по боротьбі зі злочинцями. З великою кількістю напиляних дерев, він не зміг далеко втекти.

«Складено протоколи, розраховуймо збитки. Але прикро, що в цей час, коли країна воює з віроломним ворогом, у нас в середині країни є такі внутрішні вороги, що підривають підвалини держави, і сподіваємось що зараз він буде відповідати за законом військового часу», — сподівається Іван Русєв.

У попередньому випуску з життя Нацпарку «Одесса News» вже розповідала про внутрішніх ворогів «Тузлівських лиманів».

Фото та відео: Іван Русєв/Facebook

Більше новин у нашому Telegram-каналі: https://t.me/joinchat/UtNeW3LzPmqqxBod

scroll to top