«Тузлівські лимани»-2023: війна та мир (випуск 33-й)

337994472_132531536442930_9174554940806995452_n-Cropped.jpg

Божевільні мутанти і загарбники не вміють цінувати ані природу, ані культуру, ані вільних людей. І тому, кожний світанок, кожний захід сонця в нашій країні, особливо під час весни, віддаляє нас від мутантів і прискорює нашу перемогу над орками.

Так вважає доктор біологічних наук, професор, одеський еколог Іван Русєв.

На своїй Facebook-сторінці він повідомляє про приліт до Національного природного парку «Тузлівські лимани», що на Одещині, пеліканів.

«Неймовірні пейзажі з пеліканами над Чорним морем, над Тузлівськими лиманами, над дельтою Дністра, пейзажі з неймовірною енергетикою птахів і всього живого навколо, надихають і дають силу і віру в нас — українців — задля перемоги над варварами», — пише Іван Русєв.

За інформацією одеського еколога, пелікани — «аристократи неба і води, з’явилися в НПП «Тузлівські лимани» і на лимані Сасик декілька днів тому. І вже в суботу сотенні зграї рожевих пеліканів парили над Дністром і Дністровським лиманом в Нижньодністровському нацпарку і мені також повезло їх спостерігати. Загалом зараз від Дунаю до Дністра нараховано вже майже 500 птахів. Протягом дня вони курсують зграями Тузлівськими лиманами і пролітають над кордоном «Тузлівська Амазонія».

Знавець природи повідмляє, що в НПП «Тузлівські лимани» пелікани не гніздяться. Їхні гніздові колонії в Україні розташовані на окупованій території – у Чорноморському біосферному заповіднику на Херсонщині.

«Зате тут, на великих акваторіях наших Тузлівських лиманів, у них завжди гостинна їдальня. І особливо зараз, коли з Чорного моря в наші лимани активно стала мігрувати на нерест атерина та інші види риб. Будемо вірити і робити все для перемоги і щоб рашистська навала покинула унікальні заповідні місця Херсонщини, де кожного року гніздяться рожеві пелікани», — пише професор.

Іван Русєв вірить також і в те, що з часом будуть подолані й внутрішні вороги природи, маючи на увазі, перш за все, браконьєрів.

У зв»язку з цим Іван Русєв повідомив, що поліція, виконючи рішення суду, розпочала розшук одного з ворогів дикої природи — Сергія Савченка.

«Є ще багато внутрішніх негідників нашого суспільства, які руйнують державу. Друзям нашого парку відомо, що ми багато, — сотні справ маємо у поліції, ДБРах, судах по браконьєрам і злочинцям. Але, в нашій практиці ще не було такого прикладу, коли суддя оголошує у розшук обвинуваченого, який просто ховається від суду під час війни. Кримінальна справа стосується того випадку, коли 29 червня 2020 року при виконанні службових обов’язків було здійснено напад на керівника парку Вихристюк Ірину і на мене -Івана Русєва — злочинцем Саченком Сергієм та його дружками, який протизаконно захопив майже 30 га лісу на березі Чорного моря в межах нацпарку. Були переломи ребер, перелом кісток носу, струс мозку та інш. І ось нарешті, коли поліція з боєм вручила підозру злочинцю (він ховався і відмовлявся отримувати), направила матеріали до суду, він просто десь сховався і ігнорує любі повістки до суду. І, зараз, вперше в нашій практиці, на клопотання нашого адвоката Артема Карташова та прокурора суддя приймає рішення про його розшук. Так що, суд оголосив розшук злочинця Саченка С.», — повідомляє одеський захисник природи.

Іван Русєв просить тих, хто знає про перебування злочинця, поінформувати про місце його знаходження поліцію, нашу редакцію або його особисто.

Фото: Іван Русєв/Facebook

Больше новостей на нашем Telegram-канале: https://t.me/joinchat/UtNeW3LzPmqqxBod

scroll to top