Європейський інвестиційний банк підтримає Україну у відновленні Донбасу

minfin.gov.ua Cropped

16 жовтня відбулася зустріч  Міністра фінансів України Олександра Шлапака з Віце-президентом Європейського інвестиційного банку Ласло Бороняєм.

Зокрема, обговорювалися інвестиційні проекти в енергетичному, гуманітарному секторі, транспортній та муніципальній інфраструктурі, виняткові заходи ЄІБ щодо кредитної підтримки України: кредитна лінія «Екстраординарна позика на відновлення України», збільшення фінансування з боку ЄІБ та укладання угод по новим проектам в Україні.

Олександр Шлапак подякував Європейському інвестиційному банку в особі Ласло Бороняя за підтримку, яку Банк надає Україні і зазначив, що із задоволенням обговорить подальшу співпрацю України із ЄІБ.

Першочерговим є проект по відновленню інфраструктури територій, постраждалих від бойових дій на сході України та задоволення першочергових потреб тимчасово переміщених осіб.

«Ми вам дуже вдячні за започаткування проекту по відновленню Донбасу. Наскільки я розумію, сам проект буде дещо відрізнятися від інших, оскільки Україна хотіла б розпочати його якомога швидше. Варто було б домовитися зараз, яку дорожню карту ми для себе випишемо, щоб уже в грудні розпочати проект.», — зазначив Олександр Шлапак.

Ласло Бороняй пояснив, що в якості першого кроку пропонується загальна позика, яка не вимагає детальної форми. Крім того, для реалізації даного проекту ЄІБ прагне заручитися співпрацею з боку інших фінансових інституцій.

«Я хочу ще раз запевнити, що з нашого боку буде повна співпраця і підтримка цих проектів і планів, і вона не обмежується виключно реабілітацією східних регіонів України. На майбутнє ми плануємо розширювати обсяги нашого партнерства з розумінням того, що в майбутньому Україна може стати членом Європейського Союзу. Тому що я думаю, що інтереси ЄС та України повністю співпадають. Вони полягають в тому, щоб Україна була стабільною та розвивалася. і в це в інтересах як України, Україна – частина Європи. І саме тому ми працюємо разом», — запевнив Віце-президент Європейського інвестиційного банку.

 

Добавить комментарий

scroll to top