Кіносценарій одеської письменниці здобув вищу премію Prizma Film Awards у Римі

325511930_709755950764961_7635596401986164664_n-Cropped.jpg

Кіносценарій одеської письменниці Ксенії Заставської (Оксани Присяжнюк) «Стефа» (“Steph”) здобув вищу премію Prizma Film Awards у Римі.

В загальному заліку у цього сценарія 22 міжнародні перемоги, — сказала кореспонденту Одесса News відома талановита одеська кіносценаристка.

«Це сама неочікувана перемога!», — визнала Ксенія Заставська, спілкуючись з нашим кореспондентом.

«Коли я отримала кілька запрошень із Італії, то спочатку не хотіла подавати свій сценарій на ці кінофестивалі. По-перше, сценарій вже мав багато нагород в США, Канаді, Великій Британії, Нідерландах, Чехії, Словаччині, навіть в далекій Австралії та інших країнах, і мені здавалося, що треба припиняти всі подачі. По-друге, я вважала, що в Італії не зрозуміють того драматизму подій, якій переживають українці. Потім, отримавши чергове запрошення, я вирішила, що навіть, коли наш біль італійські судді не відчують, вони будуть знати про те, що в нас коїться», — зазначила письменниця.

Ксенія Заставська любить Італію, неодноразово бувала в цій країні і вирішила таки подати свій сценарій на розгляд журі в Римі.

«Зазначу, що я любила приїздити в цю країну, любила гуляти вулицями старовинних міст, відвідувати художні галереї, а Леонардо да Вінчі — мій улюблений художник. Але з початком війни виникло якесь хибне відчуття, що італійці не сприймають жахів нашої війни. Я не можу цього пояснити… З‘ясувалося, що я помилялася. Коли сценарій вже вийшов на фінішну пряму і став номінантом на вищу премію серед сценарієв повнометражних фільмів і серіалів, я не сподівалася на перемогу. Серед трьох номінантів були два італійських автори і я. При цьому, один з авторів — дуже відомий італійський сценарист і продюсер. Коли я отримала звістку про перемогу, була вражена. Я дякую італійцям за високу оцінку мого сценарію і за розуміння», — сказала Ксенія Заставська.

Як повідомляла Одесса News, в січні 2023 року сценарій Ксенії Заставської «Актриса» став переможцем у Голлівудському сценарному конкурсі, а фільм «Щедрик» за її сценарієм з успіхом демонструється в кінотеатрах України.

Більше новин у нашому Telegram-каналі: https://t.me/joinchat/UtNeW3LzPmqqxBod

scroll to top