Студенты Одесской юракадемии обратились к Президенту

Студенческий коллектив Одесской юридической академии обратился к Президенту Украины с просьбой защитить их от экстремиста Марка Гордиенко.

Гордиенко завлял о своих намерениях уничтожить Юракадемию, так как, по его словам, студенты ВУЗа поддерживают Сергея Кивалова. «Вот когда мне рассказывают, что они все хорошие, я говорю: эти «хорошие» сделали явку 70%, и проголосовали 98% за Кивалова», — говорил он.

Теперь, когда выборы закончились, Гордиенко решил принимать радикальные меры и вообще уничтожить учебное заведение. «Я буду делать всё, чтобы киваловская академия была разрушена и уничтожена, не физически, а как вуз», — заявил автомайдановец в соцсети.

Студенты академии всерьез обеспокоены такими заявлениями и обратились к Петру Порошенко, чтобы тот дал им правовую оценку. Публикуем текст обращения полностью:

«Шановний пане Президенте!
Ми, 17-тисячний студентський колектив Національного університету «Одеська юридична академія», вкрай обурені та стурбовані публічними екстремістськими висловлюваннями та закликами до насилля, що прозвучали на одному з інформаційних майданчиків Одеси з вуст Марка Гордієнка, відомого своїми радикальними діями. Суть погроз полягає у закликах до руйнації нашого вищого навчального закладу та розправи над нами, студентами, що навчаються в академії. Крім того, агресивні заяви Гордієнко публікує і в соціальних мережах. Вибори вже завершились, переможці визнані, а радикали продовжують дестабілізувати ситуацію в місті.
Ми вимагаємо надати правову оцінку цим закликам та захистити нас від свавілля, що легко може бути спровоковане кримінальними особистостями, котрі прикриваються начебто громадською діяльністю. Ми вважаємо, що публічні заклики до дій, що можуть призвести до насилля, містять ознаки злочину. А люди, котрі їх поширюють, є небезпечними. І не лише для нас, студентів. Адже сьогодні вони закликають руйнувати юридичний вищий навчальний заклад, а завтра їм впаде в око інший ласий об’єкт, котрий вони захочуть знищити.
Ще один з прикладів залякування нас, студентів, та керівництва НУ «ОЮА» зі сторони екстремістів – неодноразові приїзди радикалів під стіни нашого учбового закладу на військовій техніці (БРДМ). Декілька десятків людей у військовій формі, а деякі з них і озброєні, проводили біля юридичної академія агресивні заходи, своїми неадекватними діями та промовами закликаючи містян до насильства. Це вже не кажучи про те, що такі провокаційні акції неодноразово заважали навчальному процесу.
В такий критичний для країни час радикали з середини намагаються підірвати засади мирного та спокійного життя в місті, дестабілізувати ситуацію. Ми впевнені, що ігнорування згаданої загрози матиме катастрофічні наслідки не лише для міста, а й для країни в цілому, оскільки створить небезпечний прецедент. І, найголовніше – це несе загрозу фізичному здоров’ю та життю студентів.
Ми сподіваємося, що держава спроможна вжити заходів аби нас захистити. Зрозумійте нас: ми не почуваємося у безпеці! Ми любимо своє місто. Ми хочемо навчатися. Ми хочемо вільно ходити вулицями нашого міста та до нашого навчального закладу – без страху за своє життя. Ми не хочемо бути заручниками чиїхось амбіцій та брудних ігрищ, до яких нас намагаються втягнути агресивні авантюристи, котрі, насправді, і є головною загрозою для стабільності у місті та країні. У нашому виші навчаються студенти з усієї України. Жоден регіон не є виключенням. І всі тут почуваються комфортно.
Пане Президенте! Просимо Вас, як гаранта Конституції, захистити нас, дати можливість спокійно вчитися та убезпечити в подальшому від екстремістських та кримінальних випадів на адресу нашого навчального закладу та для нас, студентів.

Голова Студентської ради
Національного університету
«Одеська юридична академія» В.Є. Прущак

Добавить комментарий

scroll to top